Corona update bestuur

Vlijmen 24-04-2020

Betreffende: Corona virus:

Beste leden, bestuursleden, relaties, organisatoren en vrijwilligers.

Middels dit schrijven willen wij jullie op de hoogte brengen hoe wij verder dienen om te gaan met de regels en leefregels over het al bekende protocol van het Corona virus, welke gemaakt zijn door de Nederlandse regering en het RIVM.

Gezien de strengere beleidsregels die zijn uitgesproken door onze regering en het RIVM evenals de diverse gemeentes, hebben wij als bestuur in een aantal zaken een beslissing moeten nemen die betrekking hebben op deze beleidsregels.

Gezien de huidige 1,5 meter samenleving en het samenscholingsverbod hebben wij het volgende besloten.

1: Het materiaal honk (loods):

Deze blijft gesloten tot 01-09-2020 dit om samenscholing tegen te gaan en de 1,5 meter te kunnen waarborgen. Mochten de regels eerder versoepelen dan nemen wij hierover een nieuw besluit en kunnen wij deze regels eventueel aanpassen. Men dient wel te weten dat er op samenscholing een forse boete staat welke kan oplopen tot € 400 p.p.

2: Vergaderingen:

Deze kunnen enkel doorgang vinden door middel van het zogenoemde video conference calling, wij als bestuur dienen ook aan deze regels te voldoen. In de statuten die opgemaakt zijn ten tijden van het oprichten van de club, staat omschreven dat er minimaal 6 keer per jaar vergaderd dient te worden. Echter in deze moeilijke en roerige tijd zal er naar alle waarschijnlijkheid vaker vergaderd gaan worden.

3: organiseren:

Wij hebben in de algemene leden vergadering gesproken om een aantal festiviteiten te organiseren over ons 25 jarig jubileum evenals een eventuele bijscholing voor leden en niet leden. Wij hebben moeten beslissen om beide uit te stellen naar volgend jaar. We maken er gewoon een 26 jarig jubileum van. We houden jullie op de hoogte van onze plannen.

4: Activiteiten.

Tot op heden zijn alle activiteiten die op onze kalender stonden afgelast of uitgesteld. Mocht een organisatie toch overgaan tot zijn/ haar evenement dan geven wij als bestuur een negatief meegaand advies aan onze leden tot 01-09-2020. Dit heeft als hoofd reden om onze leden te beschermen voor het virus, en eventuele juridische problemen te voorkomen. Mochten hierin versoepelingen komen zal het bestuur dan ook een ander advies hierin gaan geven.

5: GTC Rally 2020:

De Stichting Autosport Zuid-West Brabant en het dagelijks bestuur van de GTC Rally hebben nog geen duidelijkheid gegeven over het evenement en wat zij verder willen binnen de nieuwe regelgeving. Wij zijn echter van mening dat wij als club en bestuur ons zelf terug moeten trekken uit dit evenement tot 01-09-2020. De redenen hiervan zijn dat wij als ARC de gezondheid van onze leden voor dit evenement niet kunnen waarborgen en dat de gezondheid van onze leden voorop staan.

Wij als bestuur betreuren dan ook dat wij deze besluiten hebben moeten nemen, maar wij moeten het welzijn en zeker ook de gezondheid van onze leden waarborgen. Mocht een lid alsnog mee willen organiseren of aan een activiteit mee willen werken dan geschied dit geheel op eigen risico geschied en niet uit naam van de Achtmaalse Rally Club.

Mochten er in de toekomst verdere versoepelingen van de regels optreden door de Nederlandse regering en het RIVM dan zullen wij als bestuur ons opnieuw laten adviseren en gaan beraden om nieuwe beslissingen te nemen.

Mochten er nog eventuele vragen, opmerkingen of adviezen zijn neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Verder wensen wij jullie als bestuur van de ARC een gezonde tijd toe.

Met vriendelijke groet

Bestuur Achtmaalse Rally Club

Deel deze post:

Hellendoorn 2021

Foto’s en filmpjes door Kevin, Roberto, Kees, Jesper, Mirthe en Anouk.

Deel deze post:

Rally van Kasterlee, zondag 29 augustus

Afgelopen zondag 29 augustus zijn wij met een clubje officials naar Kasterlee gegaan. 7.00 uur aan de start was vroeg op voor vele. Dan blijkt dat 4 rondes KP toch best een beetje veel is. Helaas werd onze 3e ronde geneutraliseerd wegens een behoorlijk ongeluk aan het einde van de 2e ronde.
Het was een leuke maar regenachtige dag.

Deel deze post:

Vechtdal Rally

Zaterdag 28 augustus waren wij aanwezig bij de Vechtdal Rally 2021.

Deel deze post:

Ypres Rally Weekend

Dit weekend zijn we aanwezig bij het WRC in Ypres!

Op de foto’s ook de restanten van een flinke crash. Iedereen is ok! Rijders, publiek en officials in de buurt.

Deel deze post:

Foto’s GTC Rally opbouwen 2021

Wat een lange pauze is het geweest. We hebben geen rally’s meer gedaan en het is allemaal even wennen. Maar we zijn begonnen. Dus de foto’s komen weer dagje voor dagje online. Veel plezier allemaal.

Helaas was onze ‘ARC fotograaf’ ziek, er zijn tijden de GTC BBQ dus geen foto’s gemaakt dit jaar.

Deel deze post:

GTC FAQ 2021

Op 10 juli 2021 word de GTC Rally verreden. Waarschijnlijk in jouw buurt, daarom ben je op deze pagina beland. Wij doen zo goed mogelijk ons best om je van extra informatie te voorzien. Op maandag 5 juli beginnen wij met opbouwen en wij hopen op dinsdag 13 juli helemaal opgeruimd te zijn.

Kunt u uw vraag niet vinden dan kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan altijd via . Wij zullen dan proberen uw vraag te beantwoorden of iemand te vinden die de vraag kan beantwoorden.


Waar word er gereden?
Wij rijden dit jaar in Achtmaal, de Hel, Achtmaal Ostaaijen, Rijsbergen en Klein Zundert.


Wat doen jullie allemaal?
Het beste, leukste, gezelligste beeld krijg je als je naar onze foto’s 2018 of foto’s 2019 kijkt.


Bezoekersinfomatie!


Hoe kan ik helpen?
Dit is onze favoriete vraag. Wij hopen gewoon dat je hier gekomen bent om deze vraag te stellen. Ja je kunt ons helpen. Wij moeten ontzettend veel doen. Stuur een mailtje naar en wij informeren je over alles wat er gedaan moet worden en wat je kunt doen. Om je een klein idee te geven:

  • Banden uitrijden.
  • Hekken zetten
  • Lintjes trekken
  • Borden in de grond planten.
  • Containers en dixies naar de proeven rijden

Heb je toevallig een BE rijbewijs?
Geweldig!! Er moeten ook aanhangers en lichtmasten verplaatst worden. Dit mag alleen met een BE rijbewijs i.v.m. het gewicht van dit materiaal.


Waar doe je dat voor?
Ook een goede vraag. We hopen dat je het doet omdat je ons hard ziet werken en je wilt meehelpen…. Maar mocht dat niet het geval zijn. Wij zorgen voor een hapje en drankje tijdens het werken. Hopelijk heb je dan zoveel plezier met ons gezellige team dat je volgend jaar gelijk weer komt… Wij bieden geen (vrijwilligers)vergoedingen.


Official worden?
De meeste jaren kunnen wij altijd hulp gebruiken om de KP’s dicht te krijgen. Maar wij hebben dit jaar een overschot aan officials.


Waarom is mijn straat afgesloten?
Op zaterdag 10juli 2021 rijden wij de GTC Rally. Als jouw straat afgesloten is dan rijden wij hier of hier dicht in de buurt. Druk op de knop voor een overzichtskaartje.


Wie organiseert deze rally?
De GTC Rally is een organisatie van Stichting Autosport Zuid-West Brabant.
Hieronder kun je onze contactgegevens vinden.

Hofdreef 20
4881 DR Zundert
Nederland

+31 (0)76 596 3006  

https://www.gtcrally.eu


Hoe kan ik aan toegangskaarten komen?
Deze zijn nog niet te krijgen. Als de corona regels het toestaan komen deze te koop via https://www.gtcrally.eu


Er liggen banden in mijn straat, waar zijn die voor?
Als de rally straks in jouw straat voorbij komt dan willen wij niet dat zij hoeken afsnijden en hoeken beschadigen. De banden zorgen ervoor dat ze dit niet doen. Deze halen wij na de rally ook weer op.


Er staan hier ineens vaten, wat doen die hier? Word hier afval gedumpt?
Onze vaten zijn zoveel mogelijk gemerkt met GTC Rally/ Stichting autosport stickers. Deze zijn bedoelt om stroomkastjes te beschermen, hoeken te beschermen of om een chicane te creëren. Deze zijn voor de rally vaak nog leeg. Tijdens de rally zitten deze vol met water. Na de rally worden deze door ons ook weer opgehaald.

Deel deze post:

GTC Rally komt eraan!!!

Op zaterdag 10 juli 2021 gaat de mooiste leukste en beste Rally van deze regio weer van start, namelijk onze eigen GTC rally. Je leest het goed, toch terug naar één dag. Deze rally kan niet tot stand komen zonder de hulp van onmisbare mensen, namelijk JULLIE!

Daarom ook onze vraag aan jullie. In de week voorafgaand aan het evenement , tijdens en na het evenement zouden wij jullie hulp heel erg hard kunnen gebruiken.  Kun je en wil je komen helpen (al is het maar een uurtje per dag) zouden wij hier heel erg mee geholpen zijn. Want zonder jullie geen GTC rally!

Het opbouwen vindt plaats vanaf maandag 5 t/m vrijdag 9 juli 2021
Het opruimen vindt plaats vanaf zaterdag 10 t/m dinsdag 13 juli 2021

Hoe duidelijker en uitgebreider je aangeeft wanneer je kan komen helpen des te beter kan het  ingepland worden.  Als je mogelijk fysieke klachten hebt geef het door zodat er rekening mee gehouden kan worden. Voorkeuren voor werkzaamheden en ideeën zijn van harte welkom. Overnachten is waarschijnlijk ook mogelijk. Graag tijdig aangeven zodat we dit voor je kunnen plannen.

Vragen mogen altijd gemaild worden. Dan gaan wij zo snel mogelijk antwoord geven.  We hebben er zin in. Laat ons ook even weten als je al een andere functie hebt binnen de GTC Rally. Dan zetten wij dat in ons bestand erbij.

Met vriendelijke groet,

Bestuur
Achtmaalse Rally Club

Deel deze post:

Ons is ontvallen, Walter Coppens

Liefde is, in elkaar geloven
altijd weer thuis komen
elkaar jezelf laten zijn
samen delen en eerlijk zijn.
Zeggen, Ik hou van jou
een helpende hand zijn
in nood en oneindig steunen
voor altijd in elkaars hart zijn
en altijd trots op elkaar.

Walter heeft zijn strijd gestreden. Hij zegt: “Houdoe en bedankt!”

Wij wensen familie, vrienden en kennissen veel sterkte.

Dankjewel voor al je harde werk voor de ARC Walter. Onderstaande foto’s maakte hij met veel plezier tijdens en na de GTC Rally.

Deel deze post:

Annulering Ypres Rally 2020

Hoi Rally liefhebbers,

Er is een einde gekomen aan het gepuzzel, het stellen van vragen, waarop maar geen antwoorden los kwamen. Kortom er valt een grote kopzorg weg voor ons, Mark, Michel en Piet. De laatste weken hebben wij samen veel overleg gehad over het wel en wee als wij als NLérs naar Ieper zouden afreizen. Het werd steeds nijpender, zeker voor mensen met een baan om bij terugkomst in Nederland de regels na een verblijf in het buitenland na te leven.

Wij hebben al eerder onze bezorgdheid in Ieper ( lees organisatie) kenbaar gemaakt. De tijd die wij er in gestoken hebben is het zeker waard geweest. Wij hopen in 2012 weer een beroep op jullie te mogen doen om op een gezonde manier samen rally te beleven. Voor nu, 2020, is het helemaal stuk (klote). De organisatie is jullie dankbaar om je bereidwilligheid getoond te hebben en ook zij zien jullie graag in 2021.  Lees hieronder het officiële persbericht van Ieper.

Vriendelijke en dankbare groeten,

Achtmaalse Rally Club

Piet Oostvogels, Mark Kastelijn en Michel Mast

logo

Met pijn in het hart moet Club Superstage noodgedwongen de Renties Ypres Rally Belgium, de voorlaatste manche van het FIA World Rally Championship 2020, annuleren. Van 20 tot 22 november zou voor de eerste keer in de geschiedenis een manche van het FIA Wereldkampioenschap Rally in België verreden worden, maar de huidige Covid-19 cijfers hebben er anders over beslist.

Terwijl de vrijwilligers van Club Superstage de voorbije maanden keihard werkten aan de voorbereiding van de Renties Ypres Rally Belgium, laaide het coronavirus weer op en gingen de besmettingscijfers pijlsnel de hoogte in. In die mate dat het Overlegcomité strenge maatregelen oplegde om de verspreiding van het virus in te dijken, maar ondertussen werd de druk op de ziekenhuizen en de zorgsector bijzonder groot en werd aan iedereen met aandrang gevraagd om het sociale leven stop te zetten.

“We hebben de Renties Ypres Rally Belgium altijd ten volle gesteund, maar deze keer kunnen we de wedstrijd niet door laten gaan,” vertelt Emmily Talpe, burgemeester van de Stad Ieper.

“In nauw overleg met de organisator, de bestuurlijke overheden en het kabinet van de Minister van Binnenlandse Zaken en op basis van de evolutie van de pandemie in onze streek werd beslist dat het onverantwoord is in de huidige omstandigheden de WK rally van Ieper te laten doorgaan. Er zal een gouverneursbesluit worden opgemaakt welke in lijn ligt met de nieuwe evolutie in de maatregelen van vandaag 30 oktober en in lijn liggen met de aanpassingen aan het ministerieel besluit houdende de dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken van 28 oktober 2020, door de nationale veiligheidsraad vandaag,” verklaart Gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.

Gezondheid prioritair

Club Superstage bleef tot de laatste dag geloven in het welslagen van de eerste Belgische manche van het Wereldkampioenschap Rally.

“We hebben met de Rally van de Monteberg en de Aarova Rally de voorbije weken twee wedstrijden op een Covid-proof wijze georganiseerd, maar tegen de huidige opstoot van het virus zijn we niet opgewassen. Op dit moment komt de gezondheid van de bevolking, van het personeel in de zorgsector, van onze medewerkers, van de deelnemers en van alle rallyfans op de eerste plaats,” vervolgt Jan Huyghe van Club Superstage. “We hebben in nauw overleg met de lokale overheden de gezondheidscrisis opgevolgd. Helaas bleven de cijfers dramatisch stijgen. De Ypres Rally is al jaren toonaangevend inzake veiligheid in Europa. Deze keer komt de gezondheid daar ook bij. We hebben dan ook alle begrip voor de huidige beslissing.”

Toekomst in het WRC

“Dit is natuurlijk een enorme teleurstelling voor al onze medewerkers die op korte termijn bewezen een WRC-manche te kunnen organiseren,” reageert Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “Hopelijk zijn onze inspanningen en investeringen niet tevergeefs geweest. We hebben aan de FIA en de WRC Promotor bewezen dat we snel kunnen schakelen en dat we de Renties Ypres Rally op WRC-niveau kunnen organiseren. Deze annulering was onvermijdelijk, maar we geven onze WRC-ambitie niet op. Deze annulering is hopelijk slechts uitstel.”

De haalbaarheid van het WK in Ieper werd bewezen door een top deelnemerslijst van 140 teams. De populariteit van de rallysport in België was nog nooit zo hoog. De interesse naar tickets kwam vanuit de ganse wereld en de regio Ieper stond ook op dit vlak op de wereldkaart.

Club Superstage wenst ook zijn partners nadrukkelijk te bedanken voor het vertrouwen en het geloof in het WRC-project. De organisatie hoopt met hun solidariteit door deze crisis te komen om volgend jaar een prachtige Renties Ypres Rally Belgium 2021 te organiseren, indien mogelijk op het allerhoogste niveau.

Deel deze post:

Geen ARC puzzelrit dit jaar

Beste leden,

We vreesde er al een tijdje voor, maar wij hebben besloten de knoop gewoon door te hakken.

Dit jaar is er geen ARC puzzelrit.

Hoewel iedereen in eigen auto best veilig zit, is het veel te ongezellig om achteraf niet lekker wat te kunnen eten en een avondje gezelligheid te houden.

Hopelijk volgend jaar een extra grote dag met puzzelrit en feestje. Dan kunnen wij ons 25+1 jubileum gezamenlijk vieren.

Deel deze post:

Dagje Aarova Rally België

Dankjewel voor de foto’s jongens. Hoewel we maar met 9 officials aanwezig waren, was het een gezellige dag.

Deel deze post:

Virtuele Nacht van Achtmaal

Hoewel in veel kleiner getallen dan normaal, wij waren aanwezig bij de virtuele nacht. Verkeersregelaars, opbouwen en ook weer opruimen. Het moest toch gebeuren.

Als beloning mocht er ook even met de simulator gespeeld worden door sommigen.

Deel deze post: