Hoe is de Achtmaalse Rally Club ontstaan

De Achtmaalse Rally Club was de naam die gebruikt werd door een aantal enthousiaste mensen uit Achtmaal die mee werkten aan de BAC rally (Bredase Automobiel Club) die toentertijd een rally organiseerde in West Brabant en in de buurt van Hank / Werkendam. (tw De Pit, Louis Mast, Den Thuur, Jan Elst, De Woef, Jaak Herijgers, De Stes, Pim Nobelen, Harry Knal, de Stiek en nog vele andere).

Dit evenement werd ondersteund door de Achtmaalse mensen die in de eigen omgeving een klassementsproef bemande in de nachtelijke uren met nog geen afzettingen zoals nu.

Toen de BAC ter ziele ging in 1986 zijn de Achtmaalse mensen door gegaan met eerst een slalom bij Den Thuur te organiseren op een middag. Het jaar daarop is de 1e rallysprint georganiseerd en een jaar later de nationale rally. Uit de Achtmaalse Rally Club is de Stichting Autosport Zuid-West Brabant ontstaan. Deze stichting organiseert sinds 1987 de rally “Nacht van Achtmaal”, in 1995 werd de naam van de rally omgedoopt in “BHV Expo Groep Rally”, in 2007 naar de “Exotic Green Rally” en vanaf 2013 zal de rally wederom een nieuwe naam krijgen.

Piet Oostvogels was begin jaren ’90 bij de organisatie betrokken en is de vraag gesteld of hij de kar wou gaan trekken bij het oprichten van de vereniging Achtmaalse Rally Club. Toen is er eerst een jaar een werkgroep gevormd om alles naar de officiële oprichting in goede banen te krijgen. En zo werd op 12 december 1995 de vereniging opgericht en was op 16 januari 1996 de eerste vergadering waarbij je lid kon worden.

In een interview uit 2004 met John Elst vindt u meer informatie.