Via dit bericht willen we jullie op de hoogte brengen van de cursussen die aan het begin van seizoen 2012 die door de KNAF gegeven gaan worden. Er worden volgend jaar 3 cursusen gegeven en dat zijn: Basis Officiel cursus, Hoofd Officialcursus en Tijdwaarnemingscursus. Klik op meer lezen voor informatie over de cursusen.

Mocht je nog vragen hebben over deze cursussen dan kun je contact opnemen met Willem of Mark. Voor alle cursussen geldt dat je voor 20 december aan moet melden via

Basis officialcursus

Ook dit jaar beginnen we het seizoen met een cursus basisofficial. Dit jaar wordt deze centraal door de KNAF georganiseerd deze cursus met examen zal zowel in de ochtend als in de middag gegeven gaan worden. Mocht je interesse hebben om deel te nemen stuur dan even een e-mail naar .

Bij opgave graag je voorkeur opgegeven, hiermee zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden.

Datum: 11 februari 2012
Tijd: 9.00-12.00 uur of 13.00-16.00 uur
Locatie: Locatie 78, Burg. v.d. Weijerstraat 78, 3981 EK Bunnik

Hoofd officialcursus

Dit jaar is er ook weer een cursus hoofdofficial. Dus wil je naast je basisofficial licentie je kennis verhogen en meer taken mogen uitvoeren op een klassementsproef dan is dit je kans! Met een hoofdofficial licentie krijg je meer verantwoordelijkheid op de klassementsproef, denk hierbij aan het bemannen van de technische posten (start, flying finish en stop finish) maar ook aan het begeleiden van nieuwe en onervaren officials.

Lijkt dit je wat? Laat dan weten dat je je hoofdofficial licentie wil gaan halen.

Datum: nog niet bekend (waarschijnlijk in maart of april)
Tijd: nog niet bekend
Locatie: Protec in Utrecht

Geef je je op voor deze hoofd officialcursus, dan zal het programma van die dag bestaan uit twee delen. Enerzijds de standaard hoofd officialcursus en anderzijds de brandbestrijdingscursus (rescuemarschal). Iedereen die minimaal 2 jaar zijn basisofficial licentie in zijn bezit heeft mag deelnemen aan de cursus hoofdofficial, echter mogen wij als Achtmaalse Rally Club maximaal 5 officials aan deze cursus deel laten nemen.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan de hoofd officialcursus (en examen) stuur dan even een
e-mail naar . Mochten er meer dan 5 aanmeldingen zijn zal het bestuur uiteindelijk een beslissing nemen wie er deel mag nemen, de anderen zullen op de reservelijst komen staan. Meer info krijg je na je aanmelding te zijner tijd via de e-mail toegestuurd.

Tijdwaarnemingscursus

Zoals jullie wellicht weten is Rallytiming met een nieuw tijdwaarnemingsysteem bezig waarbij nieuwe apparatuur gebruikt wordt.

Dit alles houdt in dat de tijden die de deelnemers op de klassementsproef rijden sneller in de rekenkamer komen waardoor ze eerder en nauwkeuriger op internet staan waardoor er dus sneller een tussenstand is. Om dit voor komend seizoen in goede banen te leiden is er weer een cursus tijdwaarneming die dit maal door Harry van Bemmelen (van Rallytiming) zelf gegeven gaat worden.

Datum: nog niet bekend (januari en februari), in overleg met officialclub en Rallytiming
Tijd: nog niet bekend
Locatie: 3 of 4 locaties in Nederland

Iedereen die minimaal een basisofficial licentie heeft mag deelnemen aan de cursus tijdwaarneming, echter mogen wij als Achtmaalse Rally Club maximaal 8 officials aan deze cursus deel laten nemen.

Dit houd wel in dat er komend seizoen een belangrijke taak bij je ligt: de tijdwaarnemingen op start, flying finish (stop finish) bemannen en andere officials van onze officialclub opleiden zodat zij ook weten hoe het nieuwe tijdwaarnemingsysteem werkt.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan de tijdwaarnemingcursus stuur dan even een e-mail naar . Mochten er meer dan 8 aanmeldingen zijn zal het bestuur uiteindelijk een beslissing nemen wie er deel mag nemen. Meer info krijg je na je aanmelding te zijner tijd via de e-mail toegestuurd.

KNAF Cursussen
Deel deze post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *