ACHTMAAL – Luc Arnouts, eigenaar van Cafe en Cafetaria Den Thuur in Achtmaal, pakt tijdens het Dorpsfeest op zondag 11 september flink uit. In samenwerking met de Stichting Autosport Zuidwest Brabant (organisator van de Exotic Green Rally) , de Achtmaalse Rally Club en R Sport-Cars uit Roosendaal (eigendom van Rob Gommers) wordt iedereen die wil ervaren wat rallyrijden inhoudt de mogelijkheid geboden om mee te rijden op de zogenaamde KP Den Thuur.

De rallydemonstratie wordt verzorgd door vice-wereldkampioen in het Junior World Rally Championship Hans Weijs Jr, die dit jaar al 2e werd in de rally van Ieper en onlangs voor Volkswagen in de rally van Duitsland reed, en Kevin Abbring, de eerste Nederlandse winnaar van een Junior WRC wedstrijd. Of de laatste, Kevin Abbring, ook daadwerkelijk naar Achtmaal kan komen is nog niet helemaal zeker, maar als dat niet het geval is zal hij worden vervangen door de veelvoudige Nederlands kampioenen Hans Weijs Sr of Edwin Abbring (Kevin’s vader). De toprijders krijgen de beschikking over de 2 BMW’s M3 van R Sport-Cars die onlangs ook als X auto’s reden in de Exotic Green Rally.

De KP Den Thuur beslaat een ronde rond het befaamde VIP punt in Achtmaal van de klassementsproef de Hel. De start is voor Café den Thuur aan de Achtmaalseweg, om vervolgens via de Buntweg en Heiningweg weer te eindigen bij de service vrachtwagen van Hans Weijs Motorsport. Een rit in de BMW’s M3 duurt ongeveer 5 minuten, waarna er 5 minuten pauze is om van bijrijder te wisselen. Kaarten om mee te kunnen rijden kosten 45 Euro en zijn verkrijgbaar bij Café den Thuur.

Bron foto: Hein Arns

Rallyspectakel bij Den Thuur tijdens dorpsfeest Achtmaal
Deel deze post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *