Terwijl heel Nederland in januari en februari zuchtte onder de lasten van Koning Winter en direct onder invloed was van de Elfstedenkoorts, werd er in West Brabant volop doorgewerkt aan de vervolmaking van de route die de deelnemers aan de Exoticgreen Rally en de R Sport-Cars Shortrally voor de wielen krijgen.

Na een korte pauze om zich in het carnavalsgedruis te storten, staat de route van de rally en de shortrally nu, begin maart, vrijwel vast. In de rally worden 16 klassementsproeven opgenomen, terwijl de shortrally over 6 klassementsproeven verreden wordt. De klassementsproeven Wouw en De Lent zijn na een jaartje afwezigheid weer terug. Er is wel vergunning aangevraagd voor de KP Kruisland, maar de verwachting is niet dat deze vergunning door de Gemeente Steenbergen afgegeven wordt.

Aan het tijdschema worden de laatste finesses aangebracht maar de volgorde van de KP’s staat zo goed als vast:

Exoticgreen Rally
KP 1-4 Wouw
KP 2-5 Rucphen-Klappenberg
KP 3-6 Klein Zundert
KP 7-12 Etten-Leur Centrum
KP 8-13 Borchwerf Roosendaal
KP 9-14 Rijsbergen
KP 10-15 De Lent Wernhout
KP 11-16 De Hel XL-Achtmaal

R Sport-Cars Short Rally
KP 1-4 De Lent Wernhout
KP 2-5 De Hel XL – Achtmaal
KP 3-6 Etten-Leur Centrum

Entreeprijzen
Hoewel nog niet helemaal zeker, is de verwachting van de St Autosport Zuid West Brabant dat de entreeprijzen op hetzelfde niveau als in 2011 gehouden kunnen worden. De KP Etten-Leur Centrum, die zowel door de rally als door de short rally ieder 2 keer gereden wordt, wordt naar verwachting opnieuw voor iedereen gratis toegankelijk.

Twee cups kiezen voor de Exotic Green Rally
Voor de stichting Autosport Zuid West Brabant is het verheugend om te kunnen constateren dat de diverse rallycup’s kiezen voor de Exoticgreen Rally. Zo kunnen we in juli genieten van de deelnemers in de Nissan 350Z Challenge waar streekrijders Theo van den Berg, Dieter Toprek, Arjan Heijstek, de gebroeders Klippel en Nieuwendijker Antoine Biesheuvel in uitkomen. Ook de Compact M3 Cup kiest al jaren voor de Exotic Green Rally. In deze cup rijden twee Brabantse equipes met Niels de Bruijn en Michael Smulders.

Route Exotic Green Rally bijna klaar
Deel deze post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *