Het nieuwe jaar is weer begonnen en zo is het Rally seizoen weer in aantocht. De officiele start zal op Cirquit Zandvoort zijn, maar voor ons start hij in Haspengouw bij de gelijknamige rally.

Inmiddels is op onze website de volledig bijgewerkte kalender te bewonderen en kan je hem overnemen in je agenda. Dan kan je die nare verjaardag eventueel nu al afzeggen 😛

Nieuw op de kalender is de “Rally Land van ALtena” (afbeelding is het logo van de gelijknamige graafschap), en zal begin october verreden worden. Even wat info over deze oude rally…

Nico Biesheuvel brengt de legendarische BAC Rally klassementsproeven, in het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch, definitief terug in de Nederlandse rallysport. Meer dan 30 jaar is het al weer geleden dat de oude BAC rally (voorloper van de huidige Exotic green rally) de toen legendarische klassementsproeven in het land van Heusden en Altena en de Biesbosch aandeden.

De rally zal uit dertien landelijke klassementsproeven bestaan. Vier kp;s, met een lengte van respectievelijk, 22 km – 6 en tweemaal 10 km, die drie keer verreden zullen worden. De grootste verrassing zit in de lengte van kp 13 in de Biesbosch, die als afsluiter van de rally opgenomen wordt. Met een lengte van 26 km een van de langste van Nederland.In totaal worden de rijders 165 km klassementsproef kilometers voorgeschoteld. En dat allemaal op een dag. Met 7 kp’s zal de Short rally op ca 90 km uitkomen.

Kalender 2012
Deel deze post:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *